barberry
  • 03 اسفند 1399تاریخ انتشار:
  • اخباردسته بندی:
  • 2,444تعداد بازدیدها:
  • 0تعداد نظرات:

چند تفاوت زرشک کوهی با زرشک پلویی که باید بدانید!

معرفی زرشک کوهی و زرشک پلویی

زرشک یکی از گیاهان بومی ایران است که در مناطق معتدل با آب و هوای کوهستانی می روید. این گیاه دارای خواص دارویی و غذایی بسیاری است که برای پخت و پز و یا جهت هدف های درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. بسته به نوع خاک و آب و هوا و همچنین نوع کشت محصول، زرشک به دو نوع پلویی و کوهی تقسیم بندی می شود. در این مقاله به معرفی چند تفاوت زرشک کوهی با زرشک پلویی که باید بدانید صحبت می کنیم. با ما در خشکپاک همراه باشید.

زرشک پلویی چیست؟

زرشک پلویی همان زرشک متداولی است که برای پخت و پز غذاهایی مانند زرشک پلو با مرغ مورد استفاده قرار می گیرد. زرشک پلویی به رنگ قرمز تیره یا همان زرشکی است و قابلیت کشت دارد. به این معنی که می توان زرشک را بر اساس اصول و قواعد کشاورزی و در زمین های کشاورزی پرورش داد. زرشک را به طور معمول به صورت آب گیری شده یا همان آب زرشک، رب زرشک، دم نوش زرشک و یا به صورت خشک شده برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرند. بسته به نحوه ی برداشت و خشک کردن، زرشک ها به دو نوع زرشک پفکی و زرشک دانه اناری تقسیم بندی می شود. هر دو نوع این زرشک ها در اوایل پاییز برداشت می شوند. اما نحوه ی برداشت و خشک کردن آن ها با یکدیگر متفاوت است.

barberry-pilaf

زرشک پفکی

زرشک پفکی را در اوایل پاییز برداشت می کنند. برای برداشت به این روش، زرشک را به همراه شاخ و برگ جدا کرده و در انبارهای خنک و تاریکی قرار می دهند تا خشک شود. مدت زمان مورد نیاز جهت خشک کردن این مدل زرشک در سایه حداقل 6 ماه است. به همین علت است که زرشک پفکی در مقایسه با دیگر انواع زرشک پلویی گران تر می باشد. اما در مقایسه با مدل های دیگر زرشک قرمز، زرشک پفکی مرغوب تر بوده و در مقادیر خیلی زیاد صادر می شود.

زرشک دانه اناری

بر خلاف زرشک پفکی که از ساقه جدا می شود، زرشک دانه اناری را به صورت خوشه ای برداشت می کنند. برداشت زرشک دانه اناری نیز در اوایل پاییز انجام می شود. پس از آن که زرشک را برداشت کردند در مقابل آفتاب و در فضای باز پهن می کنند تا خشک شود. مدت زمان خشک شدن این مدل از زرشک پلویی 20 روز است. به دلیل برداشت خوشه ای، این مدل زرشک ممکن است کمی دچار آسیب ظاهری شود. اما به دلیل روند خشک شدن سریع تر، زرشک دانه اناری قیمت مناسب تری نسبت به انواع دیگر خواهد داشت.

زرشک کوهی چیست؟

زرشک کوهی همانطور که از نامش پیداست، نوعی زرشک است که به صورت طبیعی و خودرو در مناطق کوهستانی می روید. به همین علت است که میزان باروری و کیفیت زرشک کوهی بسته به آب و هوا و میزان بارندگی در هر سال متفاوت خواهد بود. زرشک کوهی رنگ سیاه رنگی داشته و درست همانند دیگر انواع زرشک در اوایل پاییز برداشت می شود. زرشک کوهی را بیشتر برای مصارف دارویی و درمانی و جهت تهیه ی آب زرشک مورد استفاده قرار می دهند. زرشک کوهی بسیار کمیاب بوده و در مقایسه با نمونه زرشک کوهی بسیار گران تر است.

mountain-barberry

تفاوت زرشک کوهی با زرشک پلویی

در بررسی تفاوت زرشک کوهی با زرشک پلویی، اولین چیزی که به آن بر می خوریم، رنگ دو نوع زرشک است. زرشک کوهی سیاه رنگ می باشد در حالی که زرشک پلویی رنگ قرمز و زرشکی دارد. زرشک کوهی را برای موارد درمانی و جهت تهیه ی آب زرشک و زرشک پلویی را برای پخت و پز مورد استفاده قرار می دهند. هر دو نوع زرشک دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوان هستند و حاوی ماده ای به نام بربرین هستند. بربرین نوعی نمک است که برای خواص دارویی از جمله تنظیم فشار خون، درمان بیماری های قلبی، ریوی، کبدی و مبارزه با سلول های سرطانی و غیره کاربرد دارد. میزان بربرین در زرشک کوهی بسیار بیشتر از زرشک پلویی است. هر دو نوع زرشک کوهی و زرشک پلویی را با کیفیت فوق العاده می توانید از فروشگاه اینترنتی خشکپاک تهیه نمایید.

نظرات کاربران