غذای نونی مناسب سحری
  • 07 اردیبهشت 1401تاریخ انتشار:
  • آشپزخانه,اخباردسته بندی:
  • 1,349تعداد بازدیدها:
  • 0تعداد نظرات:

غذای نونی مناسب سحری؛ مقوی و سبک

همه چیز درباره غذای نونی مناسب سحری

ماه رمضان یکی از ماه‌های مبارک میان ما ایرانیان است. در روزهای این ماه به دلیل روزه گرفتن وعده غذایی متفاوت خواهد شد. افرادی که روزه می‌گیرند به دنبال غذای نونی مناسب برای سحری هستند تا بتوانند در طول روز تحمل گرسنگی را داشته باشند. سحری وعده غذایی است که قبل از اذان صبح خورده می‌شود و تا افطار باید بتواند انرژی لازم بدن فرد روزه‌دار را تامین کند.
اما نکته مورد توجه اینجاست که این وعده غذایی در میانه‌های شب میل می‌شود، از همین رو معده که در این زمان عادت به غذا خوردن ندارد، با وعده غذایی نامناسب دچار مشکل خواهد شد. در صورتی که نکات تغذیه و سلامت رعایت نگردد، ممکن است به بدن آسیب وارد کند. یا فرد در طول روز احساس ضعف کند.
غذای نونی مناسب سحری علاوه بر خوشمزه بودن باید ساده، مقوی و سبک باشد. در اینجا به معرفی و بررسی برخی از غذاهای مقوی و مناسب برای سحری خواهیم پرداخت.

غذای مناسب سحری

نان و برنج بخش اصلی غذای ما ایرانی‌ها را تشکیل می‌دهند. سحری باید به قدری مقوی باشد که بتواند نیاز بدن به صبحانه و ناهار را تامین کند. بنابراین باید از ارزش غذایی بالایی برخوردار باشد تا روزه گرفتن را برای روزه‌دار تسهیل کند.
از خوردن غذاهایی که باعث تشنگی افراد می‌شود پرهیز کنید. غذاهای ترش و شیرین معده افراد روزه‌دار را آزار می‌دهد. فیبر، پروتئین و کربوهیدرات باید در این وعده غذایی جای گیرد. بلافاصله پس از خوردن سحری نخوابید. مایعات فراوان بخورید و از خوردن میوه و سبزیجات غافل نشوید.
در روزهای اول معده به خوردن غذای سنگین در هنگام سحر عادت ندارد. از همین رو ممکن است کمی غذا خوردن دشوار باشد. از همین رو سعی کنید در روزهای نخست غذاهای سبک‌تر را انتخاب کنید.

معرفی غذای نونی مناسب سحری

غذای نونی مناسب سحری غذایی است که به همراه انواع پروتئین گیاهی و حیوانی، کربوهیدرات، لبنیات و فیبر همراه باشد. سبزیجات و میوه‌ها سرشار از فیبر بوده و نان و برنج نیز شامل کربوهیدرات هستند.
برای رفع تشنگی در طول روز می‌توانید غذای خود را با لیموی تازه میل کنید. چای کمرنگ، آب و آبمیوه نیز نباید فراموش شوند. غذاهای نونی نسبت به غذاهای سرخ کردنی مناسب‌تر هستند زیرا غذای شور، فست فودی و پر ادویه تشنگی شما را در طول روز مضاعف خواهند کرد.
آش شله قلمکاری، الویه، کله گنجشکی، کوفته، انواع کباب و … از غذاهای نونی هستند که برای سحری می‌توانید میل نمایید.

غذای نونی مناسب سحری

مواد معدنی مورد نیاز در غذاهای سحری

پروتئین

خوردن غذاهایی که حاوی پروتئین هستند، برای سحری مناسب هستند. حبوبات، آجیل و مغزها، مرغ و گوشت و تخم مرغ نیز منابع خوبی از پروتئین می‌باشند. علاوه بر این موجب ترمیم و ساخت بافت‌های بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن خواهند شد. غذاهایی مانند لوبیا پلو با گوشت، خورش باقالی، زرشک پلو با مرغ یا انواع خورشت با جعفری با گوجه سبز و بامیه، خورشت آلو اسفناج و خورش کدو حلوایی سرشار از مواد غذایی و فیبر هستند.

پتاسیم

پتاسیم یکی از مواد معدنی برای بدن است و خوردن غذاهای سرشار از پتاسیم در سحر نقش مهمی در پیشگیری از تشنگی هنگام روزه داری دارد. موز حاوی پتاسیم است. موز همچنین سرشار از کربوهیدرات و فیبر است که باعث می‌شود در طول روز احساس سیری کنید.

کلسیم

شیر و لبنیات کم چرب کلسیم بالایی دارند و استخوان ها را تقویت می‌کنند. بهتر است از نوشیدنی‌های لبنی مانند شیر پسته، شیر عسلی، میلک شیک و … به عنوان دسر در سحر استفاده کنید.

شیرینی

خوردن شیرینی‌های سبک در سحری می تواند احساس سیری را در طول روز برای بدن فراهم کند و با تامین انرژی و قند لازم مانع از خستگی شما در طول روز شود. خرما و کشمش حاوی قند، فیبر و مواد مغذی است و مصرف آن در سحر به دلیل داشتن انرژی زیاد بسیار توصیه می‌شود. عکس این موضوع در مورد شیرینی هایی مانند کیک، بیسکویت، شکلات و … صادق است. زیرا باعث می‌شوند کربوهیدرات‌های تولید شده در بدن خیلی سریع بسوزند و فرد احساس گرسنگی کند. شیرینی‌هایی مانند ترافل خرما، حلوای خرما و رنگینک از جمله دسرهای مناسب برای سحری هستند.

نکات مهم برای غذای سحری

همانطور که گفته شد غذای سحری باید مقوی و کامل باشد و در عین حال سبک، کم حجم و کم چرب بوده تا مانع از احساس ضعف و گرسنگی در طول روز گردد. غذاهای چرب و شور باعث تشنگی شما خواهد شد. اگر غذای فست فودی را برای سحری انتخاب کنید به معده و دستگاه گوارش شما فشار وارد شده و احساس سو هاضمه، درد و نفخ در معده خود خواهید داشت.
شیرینی قند مورد نیاز بدن شما را در طول روز تامین کرده و دچار ضعف نخواهید شد. البته شیرینی‌های سنگین موجب افزایش سوختن کربوهیدرات شده و فرد در طول روز احساس گرسنگی خواهد کرد.
کربوهیدرات و فیبر در جلوگیری از تشنگی در طول روز بسیار مهم هستند. غذاهایی که سرشار از این مواد مغزی هستند را در سحر مصرف کنید. زیرا ضمن ایجاد احساس سیری در طول روز، مواد مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و مانع از ضعف و کمبود در ماه رمضان خواهد شد.
پروتئین گیاهی شامل انواع حبوبات و سویا، پروتئین حیوانی شامل انواع گوشت سفید و قرمز، کربوهیدرات شامل نان و برنج، فیبر شامل میوه و سبزیجات، لبنیات و چربی شامل انواع روغن‌های مفید مانند روغن زیتون، کنجد و روغن کانولا می‌باشد.
به دلیل اینکه معده به خوردن سحری عادت ندارد، برای افرادی که دچار ناراحتی معده هستند توصیه می‌شود که قبل از گرفتن روزه با پزشک مشورت کنند. زیرا ممکن است معده برای خوردن سحری ضعیف باشد و نتواند غذای سنگین را تحمل کند.
در میان غذاهای ایرانی غذاهای بسیاری هستند که برای سحری مقوی و خوشمزه بوده و نیاز شما را در طول روز تامین می‌کند. در صورتی که پختن سحری برای شما دشوار است می‌توانید افطار خود را طوری بپزید که برای سحر نیز مناسب باشد.
میوه و سبزی علاوه بر ایجاد احساس سیری، از یبوست جلوگیری می‌کنند. از همین رو توصیه می‌شود که در هنگام سحری از سبزی‌های مختلف استفاده کنید. یک فنجان سبزی مخلوط به همراه میوه علاوه بر تامین ویتامین و املاح مورد نیاز بدن، مانع از تشنگی فرد در طول روز خواهد شد. سالاد نیز به دستگاه گوارش کمک کرده و منبع خوبی از فیبر و آب است.
مجموعه فروشگاه اینترنتی خشکپاک به فروش انواع آجیل ‌می‌پردازد و همیشه به دنبال این است که این محصولات را با کیفیت  بالا و سالم برای شما تولید کند.

نظرات کاربران