ادویه
ادویه گیاهی است که به منظور عطر و طعم دهی به مواد غذایی استفاده میشود و از برخی از آن ها برای مقاصد خوراکی یا دارویی نیز استفاده میشود.
انواع ادویه
ادویه به عنوان ماده نگهدارنده استفاده میشود و برای انسان در بسیاری از زمینه های دیگه مفید میباشد .یک ادویه میتواند دانه خشک شده،میوه، ریشه، پوست یا مواد مغذی گیاهی است که به عنوان افزودنی مواد غذایی برای عطر و طعم و رنگ میباشد و یابه عنوان ماده نگهدارنده که باکتری های مضر را می کشد یا از رشد آن ها ممانعت میکند استفاده میشود. لازم به ذکر است که استفاده از ادویه باعث میشود که از نمک کمتر استفاده شود.
خواص ادویه خشکپاک
ادویه و گیاهان معطر دارای مقدار مناسبی ویتامین، املاح،فیبر و همچنین آنتی اکسیدان که عوامل تخریب کننده سلول یعنی رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. در زیر بخشی از خواص ادویه ذکر شده است.
زنجبیل و فلفل درمان کننده سرطان میباشد. زردچوبه برای درمان بیماری آلزایمر بسیار مفید است .فلفل سبز و زعفران برای تقویت سیستم ایمنی بدن و جوز هندی و میخک از رشد میکروب ها جلوگیری میکنند وهمچنین دارچین برای جلوگیری از دیابت بسیار مناسب است .سیر برای مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است همچنین فشار خون راکاهش داده است از خواص رزماری میتوان به تقویت حافظه، تمرکز، و افزایش عملکرد و روحیه اشاره کرد. فلفل چیلی خاصیت ضد پیری داردو همچنین میتوان به عنوان مسکن برای مشکلاتی مثل سوزش معده استفاده میشود.جعفری برای درمان فشارخون بسیار موثر است ،زیره برای افزایش سوخت و ساز بدن موثر است .تخم خردل برای افزایش متابولیسم بدن استفاده میشود، برگ بو برای کاهش درد عضلانی مفید است.