معرفی چند دسر برای افطار
  • 10 اردیبهشت 1401تاریخ انتشار:
  • آشپزخانه,اخباردسته بندی:
  • 1,607تعداد بازدیدها:
  • 0تعداد نظرات:

معرفی چند دسر برای افطار؛ سالم و سبک

دسر برای افطار

دسر برای افطار یکی از خوراکی‌های خوشمزه در ماه رمضان است. دسرهایی که در کمترین زمان درست می‌شوند، طرفداران بسیاری دارند. علت محبوبیت دسر در زمان افطار کردن، هضم مناسب غذا است. در اینجا به معرفی برخی از دسرهای مناسب برای افطار خواهیم پرداخت.

معرفی دسر مناسب برای افطار

بهترین دسر برای افطار دسری است که ضمن خوشمزه بودن، حاوی مواد مغزی نیز باشد.

۱-شیر برنج

شیر برنج غذایی است که در کمترین زمان آماده می‌شود. زحمت درست کردن آن کم است و نیازی نیست ساعت‌ها پای گاز بایستید. قبل از پخت باید برنج را بخیسانید. پس از تمام شدن آب برنج شیر را به آن اضافه کنید.

۲-فرنی

فرنی یک نوع دسر خوشمزه و مقوی برای کودکان و بزرگسالان است. علاوه بر این یک دسر مناسب برای ایام ماه مبارک رمضان است. این دسر در کمترین زمان آماده می‌شود. برای آماده کردن فرنی به آرد برنج یا نشاسته، شکر و شیر نیاز دارید. شیر سرد را با آرد برنج در یک قابلمه ترکیب کرده و آن‌ها را کاملا هم می‌زنید تا آرد کاملا در شیر حل شود.

۳-شله زرد

شله زرد نه تنها به عنوان نذری محبوب میان ایرانیان است، بلکه می‌تواند یک دسر خوشمزه در ماه رمضان می‌باشد. گلاب و زعفران نقش اصلی را در طبخ این دسر دارند. برنج نیم دانه، شکر، کره، آب، هل، خلال بادام، پودر ژلاتین و دارچین از دیگر مواد تشکیل دهنده شله زرد هستند.
برای بهتر شدن نتیجه کار باید برنج را ۲۴ ساعت از قبل بخیسانید. سپس برنج را روی گاز قرار داده تا آب آن بخار شود. سپس شکر را به برنج اضافه کنید.‌ در زمان طبخ از اضافه کردن آب به برنج پرهیز کنید. زیرا شکر خود باعث آب انداختن برنج می‌شود.

۴-زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه از شیرینی‌های مخصوص ماه رمضان هستند. معمولا به همراه چایی خورده می‌شوند و یکی از شیرینی‌های پذیرایی در ماه رمضان به حساب می‌آیند.

۵-کاچی

کاچی از کره، آرد و زعفران تهیه می‌شود. این دسر یا میان وعده بسیار مقوی است. در برخی مواقع حتی به عنوان شام نیز خورده می‌شوند. در گذشته کاچی برای زنانی پخته می‌شد که تازه زایمان کرده بودند.

۶-ژله

ژله علاوه بر طعم خوشمزه، ظاهر زیبایی دارد که برای تزیین سفره نیز کاربرد دارند. امروزه ژله با رنگ‌ها و اشکال مختلف آماده شود. در صورتی که با میوه‌های فصلی آماده شوند،ویتامین‌های مورد نیاز افراد روزه‌دار را تامین خواهند کرد. علاوه بر این می‌توان از ژله و بستنی به همراه یکدیگر استفاده نمود.

۷-حلوا افطاری

در پخت حلوا از آرد سفید استفاده می‌شود. اما می‌توان از آرد سنگک و یا آرد گندم نیز در پخت آن استفاده نمود. حلوا با چایی سرو می‌شود و یک دسر خوشمزه به حساب می‌آید. برای تهیه حلوای شربتی ابتدا شربت آن را درست کرده و پس از ترکیب با آب آن را بر روی شعله با دمای ملایم قرار می‌دهید. سپس زعفران دم کرده را به آن اضافه می‌کنید.

دسر حلوا برای افطار

۸-خاگینه

خاگینه از خوراکی‌های آذربایجان است که از دسرهای محبوب در ماه رمضان نیز به حساب می‌آید. خاگینه به اشکال مختلفی از جمله ساده، قالبی و فانتزی مانند خاگینه نیلوفری تهیه می‌گردد.

۹- دسر دو‌ رنگ

دسر دو رنگ یا دسر باواریا از دسرهای محبوب و خوشمزه است. این دسر شکلاتی وانیلی از کاکائو، زرده تخم مرغ، شکر، وانیل، شیر، خامه صبحانه و پودر ژلاتین استفاده می‌شود. برای درست کردن آن ابتدا پودر ژلاتین را بر روی آب سرد می‌پاشید سپس آن را با قاشق مخلوط می‌کنید.
پس از چند دقیقه که حالت اسفنجی پیدا کرد ظرف آن را پر از آب کرده و بر روی حرارت قرار می‌دهید تا به جوش آید.
سپس ژلاتین را بر روی حرارت بخار آب قرار داده تا ژلاتین در آب حل شود. دقت کنید که کف ظرف با آب تماس نداشته باشد.
زمانی که ژلاتین شفاف شد آن را از روی حرارت بردارید تا هم دمای اتاق شود.

۱۰-نان رمضان تبریزی

این نان از نان‌های سنتی تبریز است. تخم مرغ، شکر، شیر، روغن، آرد، زرده تخم مرغ، زعفران و خامه صبحانه از جمله مواد تشکیل دهنده آن هستند. ابتدا آب ولرم را درون ظرفی ریخته سپس خمیر مایه را به آن اضافه کنید. آب باید حدود ۴۰ درجه سانتی گراد باشد. یعنی وقتی انگشت خود را به داخل آب میزنید گرمای آب را حس کنید اما دست شما نسوزد.
پس از اضافه کردن خمیر، شکر را به آب اضافه کنید. نان رمضان تبریز به دلیل داشتن شکر طعم شیرینی دارد.

۱۱-قیقاناخ

اگر اهل تبریز یا اطراف آن در آذربایجان هستید، حتما باید قیقاناخ را به خوبی بشناسید. قیقاناخ یا قیقاناق نوعی خاگینه است که با هنر آشپزی آذری به بهترین شکل خود تبدیل شده است. برای تهیه قیقاناخ، تخم مرغ ها را با آرد، گردوی خرد شده، بکینگ پودر، پودر هل، دارچین، زعفران، پودر گل محمدی و کره آب شده خوب بزنید. سپس آن را در فر قرار دهید یا روی گاز سرخ کنید.
بعد از آماده شدن قیقاناخ نوبت به آن می‌رسد که با شیره‌ای که از ترکیب آب و شکر و هل و گلاب تهیه کرده‌ایم کمی آن را شیرین کنیم.

۱۲-مرمکه

مرمکه دسر افطاری مازندرانی‌ها است. برای تهیه این دسر باید برنج نیم دانه را از قبل خیس کنید. سپس با آب فراوان و رازیانه و شکر و زعفران و گردو بپزید تا برنج کاملا له شود. وقتی آب برنج تمام شد صبر کنید تا دم بکشد و قبل از اینکه ته بگیرد مواد آن را بردارید و در سینی پهن کنید. سینی را درون یخچال قرار دهید. سپس آن را برش دهید و نوش جان کنید.

۱۳-گوش فیل

از دیگر شیرینی‌های محبوب ماه رمضان گوش فیل است. گوشفیل معمولا در کنار زولبیا و بامیه به چشم می‌خورد.
برای تهیه گوشفیل ابتدا شربت آن را آماده کنید. برای تهیه شربت آب را درون ظرفی بر روی حرارت بالا قرار دهید. پس از به جوش آمادن آب، جوهر لیمو را به آن اضافه کنید. در اینجا آب کف می‌کند. سپس شکر را بدون آن که آن را هم بزنید، به آب اضافه کنید تا شربت شفاف شود.

کماچ سهن

کماچ شیرینی معروف کرمانی است که انرژی از دست رفته روزه‌داران را تامین می‌کند. دارچین، تخم شوید، زیره سبز و سیاه، جوز، زردچوبه، سیاه دانه، میخک، بادیون و فوفل از مواد تشکیل دهنده آن هستند.
مجموعه فروشگاه اینترنتی خشکپاک به فروش انواع آجیل ‌می‌پردازد و همیشه به دنبال این است که این محصولات را با کیفیت  بالا و سالم برای شما تولید کند.

برچسب ها:

نظرات کاربران